Frågor & svar

Frågor & svar

Gelcoat färg och vikt

Våra karosseridelar tillverkas i härdplast armerad glasfiber, kolfiber eller kevlar, gällande glasfiberdelarna väljer kund kulör på gelcoat endast för att ha en bra bas nära bilens färg, samtliga delar skall lackeras eller klarlackas efter leverans.

Angiven vikt är på tillverkade produkter. Står det ingen vikt så har vi ej vikten på aktuell produkt. All tillgänglig info finns på ACM.SE

Denna produktion handlar om hantverk och alla delar tillverkas i mindre serier så kan vikten avvika +/- ca 10%  från det angivna. Vikterna som står angivna är på gjorda artiklar som vi har vägt, tyvärr har vi inte uppgifter på alla delar.


"Std infäst" vs "För racelås"

Std infäst betyder att produkten fästs likt original och har oftast originalutseende även på insidan. Man får själv borra hål. Förstärkningar ligger ingjutna där det behövs.

För racelås betyder att produkten fästs lämpligast med någon form av snabbfästen som t.ex. huvlås eller DZUS. Lättare produkt som endast har enkla förstärkninga


När det står "std infäst" så betyder det att produkten har både utsida och insida avgjuten från en standard produkt motsvarande original eller liknande. Insidan har ramverk och förstärkt där infästning mot bilens gångjärn m.m. sitter. Som kund mäter man på sin originaldel och borrar och gängar på samma ställe som din originaldel (vi ter in aluminium förstärkning). I vissa fall kan man sätta dit popnuts eller liknande så att produkten kan fästas på samma sätt som originalprodukten. Man kan behöva borra och eller skära för att fästa produkten. Justering görs vanligen med shims eller brickor. Gällande motorhuvar och bakluckor så kan man ej använda huvdämpare eller fjädrar för att hålla uppe. Man får göra någon egen lösning på detta. Om man använder bilens original huvlås så bör man även komplettera med två extra huvlås som extra säkerhet så att huven sitter stadigt.

När det står "för racelås" så betyder det att produkten har utsida avgjuten från en standard produkt motsvarande original eller liknande. Insidan har endast enklare förstärkningar som behövs för att den skall bli hyfsat stabil. Vikten är lägre än på produkten med std infäst pga att fästen för gångjärn och ramverk saknas. Monteras vanligast med 4-5 st huvlås av racemodell (vi säljer några olika modeller). Dzus fäste är att rekomendera när det gäller andra karossdelar som skall gå att ta bort snabbt t.ex. stötfångare och skärmar för att underlätta lastning av bil osv.

INFORMATION GÄLLANDE LACKERING AV GLASFIBER & KOLFIBER PRODUKTER:

Delarna är framtagna som lättviktsprodukter till Motorsport "For Racing Use Only" vi tar inte något ansvar hur delarna används i annat syfte.

För att få bra resultat gäller att följande instruktion följs:

Börja med att montera produkten på bilen, eventuella håltagningar och anpassningar för ex.vis spolarmunstycken, blinkers eller vad det nu kan vara görs i detta skede, samtliga eller fler än original infästningspunkter skall alltid användas.

Har original konstruktion någon fjäder eller gasdämpare för öppning stängning måste denna demonteras. Vissa tjocka gummilister måste demonteras eller ersättas med mjukare och lämplig tätningslist.  

Delarna SKALL alltid slipas, omsorgsfullt tvättas före lackering.

Delarna oavsett glasfiber eller kolfiber etc. får aldrig under någon omständighet brännas i lackeringsugn, dem får endast lackeras i rumstemparatur eller absolut max +30 grader.

Produkter som har vakuuminjicerats i vaxad form, är därför känsliga för silicon fläckar, lackeringsfirmor har en tillsats till klarlacken för att motverka detta.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.